Groeihormoontherapie

Produceert iemand onvoldoende groeihormoon? Of reageert zijn lichaam er niet goed op? Dan kan synthetisch menselijk groeihormoon (hGH) de rol van de eigen hormonen overnemen.

Een groeihormoontherapie bestaat meestal uit een dagelijkse injectie, elke avond voor het slapengaan. De dosis hangt af van de unieke situatie van de patiënt.

Lijdt een kind aan een groeihormoondefficiëntie? Dan krijgt het zijn hele jeugd hGH-supplementen. Tot de groeiplaten van zijn langere beenderen versmelten. Zijn de ouders of artsen er vroeg bij? Dan kan dit leiden tot enkele extra centimeters in lichaamslengte.

Bij het syndroom van Turner zijn hoge dosissen hGH aangewezen. Die zijn vaak doeltreffend, vooral samen met een heel lage dosis oestrogeenvervanger.

Een hGH-supplement is een eiwit. Zou u dat inslikken? Dan breekt uw lichaam het meteen af. Daarom zijn regelmatige inspuitingen noodzakelijk. Vooral kinderen hebben het moeilijk om hiermee om te gaan. En dat bedreigt de voortzetting en het succes van de therapie.

Daarom zoekt Ferring voortdurend verbeteringen die de toediening gemakkelijker en aangenamer maken voor alle patiënten – én hun ouders.

Interessante link(s):